Un veí de Tàrrega es va convertir en el fenomen viral de la setmana després de penjar un vídeo denunciant a un banc de la seva localitat, on va ingressar 10 €.

L’home, que va gravar el vídeo dins del seu cotxe, va explicar com va ser a fer aquesta petita operació per pagar una excursió escolar del seu fill, i que un empleat del banc li va indicar que si especificava el concepte en l’ingrés, el tràmit tindria una comissió de 10 €, precisament la mateixa quantitat que volia ingressar. L’home, indignat, va explicar com va sortir del banc sense completar l’operació. El video va acumular més de 400.000 visites en dos dies.

El fet està que els bancs solen usar tarifes abusives als no clients que desitgen usar els seus mitjans per fer tràmits que a l’escola pública solen ser necessaris atès que el sistema no contempla altres fórmules per facilitar aquest servei, ja que les entitats públiques no solen utilitzar altres mitjans per a aquest tipus de gestions. En aquest punt els familiars solen veure’s obligats mitjançant un codi que els proporciona el centre a realitzar els ingressos en efectiu en les sucursals dels bancs amb els quals treballen aquests centres, en aquest cas, aquests es beneficien de tràmit aplicant tarifes abusives que es poden permetre, perquè l’usuari que usa els seus mitjans, no és client d’aquesta entitat.

Educànlia és la primera plataforma del mercat que soluciona aquest problema, permetent pagar mitjançant el mòbil i de forma instantània qualsevol dels rebuts que els centres educatius puguin presentar per serveis, excursions, menjadors, etc que els seus usuaris puguin necessitar.